Yaşam olayları karşısında en temel ihtiyacımız zihinsel bir sakinlik ve dinginlik halidir. Çünkü bir olay cereyan etmekteyken sıklıkla endişe, panik, kaygı, korku gibi duygu durumlarını deneyimleriz. Ve bu da bizim olaylarla baş etme mekanizmalarımızı etkiler. Karar vermek, eyleme geçmek zorlaşır. Yaşanan yoğun duygusal süreçler, davranışlarımıza yansır ve çoğu kez istemediğimiz sonuçların doğmasına sebebiyet verir. Zihindeki, bilinç alanındaki karmaşıklık, aslında yaşamı da karmaşıklaştırır. Bu nedenle bilinç alanımızda, olaylar ve durumlar karşısında daha sakin, daha dingin kalmamızı destekleyecek dönüşümlere gereksinimimiz vardır. Bu dönüşümler de duygularımız, düşüncelerimiz, davranışlarımız ve onların ardındaki süreçler hakkındaki farkındalığımızı derinleştirmek ve onları düzenleyebilmekle gerçekleşir.
Tıpkı bir gözlemci gibi yaşamımızı ve kendimizi izleyerek, hissettiklerimizi, düşündüklerimizi tanıyabilmek ve onları değiştirme çabası içinde bulunmadan kabul edebilmek, değişimin önemli adımlarıdır. Çünkü yaşadığımız tüm deneyimler, duygular, düşünceler, benliğimizde misafir etmekte olduğumuz her şey, onlara karşı durmadığımızda, bizim için büyük bir öğrenimin kaynağı olurlar. Yaşam yolculuğunda önümüzü aydınlatırlar.
Bilincimizin genişlemesi ve derinleşmesi, kendi benliğimizin en bilge haline, en yüksek haline temas etmemizi, böylece de çözümlere dair yeni kavrayışların gelişmesini sağlar.
Bu atölye çalışmasında, 8 hafta boyunca, yaşamda deneyimlediğimiz olayları, duyguları, düşünceleri nasıl karşıladığımızı ve onlarla nasıl ilişki kurmakta olduğumuzu inceleyeceğiz. Pek çok zihinsel düzeyde gerçekleştirilen canlandırma tekniği aracılığıyla onları izleme olanağı bulacağız. Onlarla özdeşleşmeden veya sırtımızı dönmeden veya değiştirme gayretinde bulunmadan, nasıl birlikte devam edebileceğimizi fark edeceğiz. Kendimizde, yaşamımızda, ilişkilerimizde olmakta olanları gözlemleyerek, onlara yer açmayı ve böylece yargılamak veya itmek yerine onlardan öğrenmeyi deneyimleyeceğiz.
1.Hafta: Başlangıç Ruhu
2.Hafta: Uyanış-Otomatik Pilotu Fark Etmek
3.Hafta: Duyum, Duygu ve Düşünceleri Gözlemlemek
4.Hafta: Yargıları, Eleştirileri ve Tepkileri Fark Etmek
5.Hafta: Farkındalıklı İletişim
6.Hafta: Zorlayıcı Duygularla Olmak
7.Hafta: Akışa Bırakmak ve Kabul
8.Hafta: Şefkatle Dönüşüm
Atölye çalışması ücretlidir. Toplam 2 aylık çalışmadır. Zoom programı üzerinden online olarak ve haftada 1 kez 2 saat süreyle gerçekleşmektedir. Atölye tarihleri, katılım ve kayıt bilgileri için mail adresinden veya Instagram DM'den ulaşabilirsiniz.
Telif Hakkı © 2024 KENDİNE YOLCULUK ATÖLYELERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.